Thursday, 21 June 2012

                                                         
                                                       ^cakap mesti selari dengan action^


oklah straight to the point manusia ni suka bercakap kalau tak cakap dalam sehari memang tak sah ada je benda nak cakap. tapi ada kita fikir tak apa yang kita cakap ni membawa kepada faedah dalam diri kita?? apatah lagi pada orang lain ada tak?? iya lah mengumpat sana mengata sini. paling best lagi apa yang aku perhatikan manusia ni termasuklah aku diri sendiri cakap tak serupa bikin. kata nak buat itulah, inilah dan macam-macam lah tapi action pula tak nampak macam lah aku ni:)..bhahaha dalam hidup kita action tu penting, kalau tak buat action sampai bila-bila kita duduk tempat yang sama je. so now moving forward ya.

ha another thing kalau kita ni cakap kita ni baik, humble or apa-apa je lah yang korang puji pasal korang, apa yang anda cakap tu kena tunjukkanlah betul-betul yang korang ni bagus tak kira lah depan or belakang orang. tapi setengah orang tu cakap je depan-depan tapi kat belakang tak humble pun makin teruk adalah, so kita manusia ni jangan cakap lebih-lebih sangat, jangan terlampau memuji diri sendiri orang lain pun naik menyampah dengar dan jangan terlampau menerima pujian sebab pujian-pujian ni boleh buat kita bangga diri dan akhirnya anda boleh lupa diri..cubalah buat kalau tak percaya

p/s: lebih baik kita ucap kata-kata pujian ke atas ALLAH dan NABI MUHAMMAD kita dapat juga pahala:) have a nice day!!

No comments:

Post a Comment