Sunday, 17 June 2012

ehem..testing2. 1,2,3. hari ni aku nak cerita pasal 'selfish' atau dalam bahasa melayu nya penting diri sendiri. orang yang selfish ni selalu memang tak memperdulikan orang lain lantak lah orang tu nak buat apa pun asalkan orang tu tak kacau dia yang tu dari pandangan aku la tapi yang pasti manusia tu memang pentingkan diri sendiri.huhu.kita ni hidup bermasyarakat ni tak boleh nak selfish sangat. nak selfish pun biarlah bertempat contohnya in campus life ada group assignment kita kena pentingkan group kita dari diri sendiri untuk dapat markah yang tinggi. lagi satu kalau kita tak nak dijadikan mangsa umpatan orang lain so aku nak nasihatkan and aku sendiri jangan la selfish ye lebih-lebih lagi group assignment ni melibatkan manusia so apabila melibatkan bekerja dengan manusia ni complicated sikit kalau tersalah langkah bakal dijadikan bahan umpatan dan dibenci oleh orang lain:)mintak kita dijauhkan berperangai macam tu..Insyallah.amin

No comments:

Post a Comment